Snowman


Τον έβλεπα να γράφει διάφορα εντυπωσιακά για τον συγκεκριμένο δίσκο, όπως “δεν έχει ξεκολλήσει από τον player τους τελευταίους μήνες”, “σήμερα μόνο Snowmanκτλ. Στην φάση όμως που είναι (συνήθως) φέτος πίστευα ότι επρόκειτο για κανένα από αυτά τα hardcore / punk συγκροτήματα που τον έχουν κερδίσει τελευταία, οπότε προσπερνούσα τον φάκελο “Absence συστηματικά.

Με τον καιρό όμως ξεκίνησαν και πολλοί άλλοι να συμφωνούν με την γνώμη του και να μιλούν για ένα από τους πιο δυνατούς δίσκους της χρονιάς. Ε, εκεί τσίμπησα. Έβαλα το Absence” να παίζει, αφού σύνδεσα στο Laptop τα εξωτερικά ηχεία. Σ Ο Κ ! Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που ένιωσα καθώς προχωρούσαν τα τραγούδια. Είναι από εκείνες τις φορές που οι γείτονες έφτασαν στο αμήν και κόντεψαν να φωνάξουν την αστυνομία. Δεν γινόταν διαφορετικά όμως, το έφτασα στα κόκκινα, για να το απολαύσω-χορτάσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να κατατάξω το Absence” σε κάποια μουσική κατηγορία, έχω διαβάσει διάφορες απόψεις, αλλά σχεδόν καμία δεν με καλύπτει πλήρως. Αυτό το τετριμμένο που λένε μερικές φορές για “μουσικό ψηφιδωτό”, ε στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Γιατί θα βρεις ρυθμικά, άκρως μελωδικά σημεία (Snakes & Ladders, White Wall, Absence) που θα ζήλευε κάθε indie συγκρότημα, tribal κρουστά (Hyena) που θα σου φέρουν στο μυαλό ανατολίτικες μελωδίες, εντυπωσιακά τύμπανα (Seance, Memory Lost, A Vanishing Act) που γεμίζουν τον ήχο και συχνά αγγίζουν τα όρια του progressive, μυστηριώδεις ηλεκτρονικές και noise παρεμβολές (A) και φυσικά χορταστικά κιθαριστικά περάσματα καθ' όλη την διάρκεια του δίσκου που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τις παλιές καλές εποχές που το post rock μεσουρανούσε.

Το Absence” θα καταφέρει δύσκολα να πέσει από την πρώτη θέση των αγαπημένων μου δίσκων την φετινή χρονιά γιατί απλά όσα άλμπουμ και να φόρτωσα στο ipod εγώ συνεχίζω και σκοντάφτω πάνω του.

   

Σχόλια

Ο χρήστης Pretty Visitor είπε…
κατάφερε σιγά - σιγά να αναρριχηθεί στην νοητή μου κλίμακα αξιολόγησης.
και τελικά έφτασε εκεί που λίγα άλμπουμ φέτος κατάφεραν...
Ο χρήστης Raggedy Man είπε…
Ε μα ναι...
Ο χρήστης Scary Rabbi είπε…
Γίνεται πολύ προσωπικό το δισκάκι σχεδόν από το πρώτο άκουσμα.Λυπάμαι που το διέλυσαν...κρίμα
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Pretty Visitor Εμένα με κέρδισε από την αρχή. Το έκαναν διάφορα άλμπουμ για φέτος αλλά το κόλλημα με το Absence είναι μοναδικό.

@ Raggedy Man Ε ΝΑΙ.....Ευχαριστώ για το ζόρι που τράβηξες μαζί τους και με έκανες να τους αναζητήσω!

@ Scary Rabbit Κρίμα μέγιστο. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ελπίζω σε μια επανασύνδεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις