''you only have yourself to blame''


Τους iLiKETRAiNS τους έχω λατρέψει τα δύο τελευταία χρόνια, έχω ακούσει τα τραγούδια τους χιλιάδες φορές και δεν περίμενα να τους δω στην χώρα μας ούτε για πλάκα. Έκανα λάθος όμως και η ιστορία που διαδραματίστηκε στο χώρο του Gagarin στις 25 Γενάρη του 2008 θα μου το θυμίζει συνεχώς. Ας μιλήσουμε λοιπόν λίγο γι’ αυτήν την βραδιά

Το support [The Fuzzy Nerds] άργησε απελπιστικά για να βγει και όσο καλές προθέσεις και αν είχα να τους συμπαθήσω εξανεμίστηκαν στα πρώτα δύο κομμάτια. Αφενός το ύφος τους δεν πολυταίριαζε με αυτό της κύριας μπάντας, αφετέρου ο ήχος τους ήταν αρκετά κοινότυπος και με δυσκολία σε κρατούσε προσηλωμένο σαν ακροατή, το καλό είναι ότι έδειξαν να το ευχαρίστιουνται και μόλις αποβάλουν το άγχος νομίζω ότι θα μπορέσουν να τα καταφέρουν καλύτερα.

Οι πεντάδα από το Leeds με την γνωστή αμφίεση, πουκάμισο, μαύρη γραβάτα, και ένα πένθος στο μπράτσο [προς τιμήν του Bobby (από το ‘’a rook house for bobby’’) ο οποίος πριν λίγες μέρες απεβίωσε, ανέβηκαν στην σκηνή για να μας διηγηθούν θλιβερές, μελαγχολικές, άδικες, λυτρωτικές, εκδικητικές, ιστορίες από το παρελθόν της Αγγλίας και τα κατάφεραν περίφημα. Μπορεί το live να μην ήταν τόσο απογειωτικό όσο θα περίμενα, αλλά η φωνή του Dave και η επιβλητική μουσική της παρέας του κατάφερε να μας (με) μαγνητίσει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα και μερικά ακόμη κομμάτια από το progress reform αλλά τι να κάνεις. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα γίνει σταθερός σταθμός στις περιοδείες τους, δεν ξέρω αν το ελληνικό κοινό θα τους αγαπήσει όπως τον Nick Cave, τους Tindersticks (με τους οποίους τους παρομοιάζουν συχνά τελευταία), πάντως εμένα θα με απασχολούν για πολύ καιρό ακόμη.

Playlist :

01. 25 Sins (Elegies To Lessons Learnt)

02. A Rook House For Bobby (Progress Reform)

03. We Go Hunting (Elegies To Lessons Learnt)

04. We All Fall Down (Elegies To Lessons Learnt)

05. The Deception (Elegies To Lessons Learnt)

06. Death Of An Idealist (Elegies To Lessons Learnt)

07. Voice Of Reason (Elegies To Lessons Learnt)

08. Victress (The Deception CDS)

09. Terra Nova (Progress Reform)

10. Spencer Perceval (Elegies To Lessons Learnt)

Uncore

11. Before The Curtains Close Part II (Before The Curtains Close ‘’7)

Σχόλια

Ο χρήστης fantasmenios είπε…
για αυτό το βλέμμα λέω!!
Ο χρήστης fantasmenios είπε…
psycho..
Ο χρήστης s_k είπε…
τετοιου ειδους γκρουπ νομιζω πως ειναι δυσκολο να απογειωσουν στο λαιβ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
fantasmenie : Το κατάλαβα για το βλέμμα, γι'αυτό διάλεξα την συγκεκριμένη φώτο.

fuzzy : καταλαβαίνω τι εννοείς, απλώς νομίζω ότι κάτι έλλειπε που θα έκανε την συναυλία ανεπανάληπτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ και ΄γω πως κάτι έλειπε. Μάλλον θέλουνε περισσότερο δέσιμο, ίσως δεν βοηθάνε και τα πολλά χαμηλότονα κομμάτια, που γίνονται αφορμή για κουβεντούλα από τον κόσμο (χαρακτηριστικό σε αρκετές συναυλίες) που φυσικά επηρεάζουν κάθε καλλιτέχνη, ίσως και εμείς πάμε χωρίς λόγο με την αναίτια προδιάθεση για κάτι μεγάλο και προσγειωνόμαστε απότομα. ;)
Ο χρήστης Sadie είπε…
I'm still under their spell...

Δημοφιλείς αναρτήσεις