A Start On Such A Night Is Full Of Promise


Νέα αρχή και νέα στροφή για τον αγαπημένο Toma. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ανεπανάληπτο δίσκο του “As We Fall In To Static Our Hearts Sing”, ο οποίος έκανε τους I Like Trains να υποκλιθούν (έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή, δεν το δήλωσαν και κάπου...) μπροστά στο μεγαλείο του. 

Νέα αρχή λοιπόν γιατί η φετινή του κυκλοφορία γίνεται κάτω από το όνομα The Mountaineering Club Orchestra και νέα στροφή γιατί ο Toma παρατάει για λίγο τον (προβλέψιμο) ήχο της post rock φόρμας και διεισδύει στα αγαπημένα χωράφια της Σύγχρονης Νεοκλασικής μουσικής. Τα εντυπωσιακά, ομολογουμένως, κιθαριστικά ξεσπάσματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ήχος της κιθάρας απουσιάζει πλήρως) και υπνωτικοί πιανιστικοί μονόλογοι έρχονται στο προσκήνιο. Τα πλήκτρα λοιπόν σε συνδυασμό με τα έγχορδα (βιολί, τσέλο) αλλά και με την συμβολή ηλεκτρονικών στοιχείων δημιουργούν οκτώ δεμένες συνθέσεις πλούσιες σε ευαίσθητες και τρυφερές νότες . 

Άλλη μια δισκογραφική δουλειά η οποία ταιριάζει γάντι με χειμερινό καιρό, γκρίζο ουρανό και μουντές διαθέσεις.


Υ.Γ Το artwork του “A Start On Such A Night Is Full Of Promise” φιλοτέχνησε (όπως και παλιότερη δουλειά του Toma) ο Pan Pan.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαίρομαι που ανακαλύπτοντας το μπλογκ σου ανακάλυψα και τον ήχο του "A start on such a night is full of promise"! Ευχαριστώ!
Θα περνάω συχνά, καλησπέρα!

new-girl-on-the-blog
Ο χρήστης Unknown είπε…
Χαίρομαι που με βρήκες και που σου άρεσε το "A start on such a night is full of promise". Αν και με βρίσκεις σε μια περίοδο που δεν ασχολούμαι πολύ με το blog....ελπίζω κάποια στιγμή να επανέλθω δριμύτερος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις