The Garden Novels


Μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο και πολλές ζωντανές εμφανίσεις, στις οποίες παρουσιάστηκε το "Every Night Dreams" με ιδανικό τρόπο, και μετά από δεκάδες διθυραμβικές κριτικές, η επιστροφή των Your Hand In Mind φάνταζε δύσκολη (σε μένα τουλάχιστον). Δεν είναι και μικρό πράγμα να μιλούν για την μουσική σου και να χρησιμοποιούν ονόματα τύπου Yann Tiersen και Χατζηδάκι.

3 χρόνια μετά το soundtrack για την βουβή ταινία του Mikio Naruse λοιπόν το ντουέτο επιστρέφει με το "The Garden Novels". Για να στήσει αυτό το άλμπουμ χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που είχε στην φαρέτρα του, και προσθέτει και μερικά ακόμη. Πλειάδα μουσικών οργάνων δημιουργούν και πάλι πολύχρωμες και πολυεπίπεδες συνθέσεις, στις οποίες κυριαρχεί για ακόμη μια φορά ο έντονος μελαγχολικός και λυρικός τόνος, αυτός που γεννά (στους περισσότερους) χιλιάδες συναισθήματα και εικόνες. Ακορντεόν και μαντολίνο είναι φυσικά οι δύο πρωταγωνιστές και ακολουθούν τα τύμπανα (σαφώς μεγαλύτερος ο ρόλος τους και η συμμετοχή τους στο νέο δίσκο), το θέρεμιν [ή κάτι που ακούγεται σαν θέρεμιν, δεν είμαι σίγουρος (ο ήχος του οποίου πάντως κερδίζει τις εντυπώσεις)] και τα υπόλοιπα όργανα. Στο “Nightly Drums” έρχεται η έκπληξη του δίσκου καθώς συναντάμε πέρα από τα παραπάνω και φωνητικά. Οι Your Hand In Mind δείχνουν ένα νέο, διαφορετικό πρόσωπο, και ακούγονται πιο πλήρεις από ποτέ καθώς οι στίχοι έρχονται και δένουν αρμονικά με τις μαγευτικές τους μελωδίες.

Δεν ξέρω αν το συνολικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο άρτιο από το ντεμπούτο τους (μπορεί ναι μπορεί και όχι), το σίγουρο πάντως είναι ότι την συντροφιά των συνθέσεων του "The Garden Novels" θα την αναζητήσουμε συχνά τις κρύες νύχτες του επερχόμενου χειμώνα.

   

Σχόλια

Ο χρήστης Scary Rabbi είπε…
Ένα κομματάκι που είχα ακούσει μ άρεσε.Το κακό είναι ότι είναι ξαναματαπαιγμένα πράγματα ενώ το καλό ότι είναι όμορφα ξαναματαπαιγμένα πράγματα...ας πούμε
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δεν ξέρω αν είναι "ξαναματαπαιγμένα" αλλά αυτός ο ήχος με έχει του χεριού του.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις