Haunted
Εξαιρετική δουλειά για ακόμη μια φορά από την θερεμινίστρια (και όχι μόνο) May Roosevelt. Θα μπορούσα να γράψω διάφορα για τον θαυμάσιο τρόπο με τον οποίο η May άλλαξε τα φώτα σε οκτώ παραδοσιακούς χορούς και τους μετέτρεψε σε οκτώ ηλεκτρονικά διαμάντια, για τα άπειρα συναισθήματα που σου προκαλεί το άκουσμα του Haunted, για την δύναμη που δίνει το παρελθόν στο παρόν, αλλά το κείμενο που ακολουθεί τα λέει καλύτερα, οπότε....
"Η May Roosevelt, µε το νέο της άλµπουµ «Haunted», ανοίγει τις πόρτες στα φαντάσµατα του παρελθόντος. Οκτώ µoυσικές συνθέσεις πλανώνται ως υπερφυσικές οντότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και διαρρηγνύοντας το ρουστίκ µπαούλο της παράδοσης, πάλλονται σε ρυθµούς ελληνικών χορών.
Μετά το «Panda, a story about love and fear», η συνθέτις και θερέµινιστ Μay Roosevelt, στοχεύει σε ένα σκοτεινό και απόκοσµο σύµπαν που οριοθετείται µε κίνηση και χορό. Αρχική ιδέα για τη δηµιουργία του Haunted ήταν τo ζεϊµπέκικο «Τhe Unicorn Died», που ηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη µουσική ακαδηµία της Red Bull τον Φεβρουάριο του 2010 στο Λονδίνο. Η εξέλιξη της ιδέας αυτής και ο προβληµατισµός για την θέση της παραδοσιακής µουσικής ρυθµολογίας στη σύγχρονη ελληνική χορευτική µουσική, οδήγησε στην δηµιουργία ενος κύκλου οκτώ κοµµατιών, οκτώ διαφορετικών παραδοσιακών χορών.
Το θέρεµιν, ένα από τα δυσκολότερα µουσικά όργανα και απόλυτο κτήµα της May Roosevelt, οδηγήθηκε στην ερµηνεία µιας πληθώρας ήχων από πνευστά και έγχορδα, ως την ανθρώπινη φωνή. Ο απόκοσµος ήχος του µεταλλάσεται απο γκάιντα στο «Oomph» σε ποντιακή λύρα στο «Mass Extremination» και από κλαρίνο στο «Vow» σε βιολί στο «Dark the Night». Τα ηλεκτρονικά beats υφαίνουν τον κάθε ρυθµό και σε συνδυασµό µε synthesizers και φωνητικά, η May Roosevelt επιχειρεί να επανατοποθετήσει το ελληνικό ιδίωµα στη σύγχρονη µουσική, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Ο τίτλος του είναι εµπνευσµένος από την έννοια «hauntology», όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο Ζακ Ντεριντά, προσδιορίζοντας το concept και υπογραµµίζοντας τον χαρακτήρα των συνθέσεων. Τα φαντάσµατα του παρελθόντος και το πνεύµα του µέλλοντος αναµειγνύονται και επανεµφανίζονται, «στοιχειώνοντας» τη µουσική της May Roosevelt.
Η µίξη του άλµπουµ έγινε από τον ION. Στα φωνητικά συµµετέχει ο Harry Elektron."
Σχόλια
@ PELOPIDAS άστα να πάνε, ευχαρίστησις μου!
@ edlorado Το προχώρησε και με πάρα πολύ αναπάντεχο τρόπο μάλιστα!