Jesus Came To My Birthday Party


Η κολεκτίβα από το Queensland της Αυστραλίας κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην χώρα της, να κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό ep, το The Recordings of The Middle East, να διαλυθεί, να ξαναδημιουργηθεί από τις στάχτες της, να επανακυκλοφορήσει το ep, να γίνει γνωστή στην Αμερική και να ανοίξει συναυλίες για μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της indie μουσικής κοινότητας. Πριν λίγες μέρες οι The Middle East μας παρουσίασαν το νέο τους single, το οποίο έχει τίτλο "Jesus Came To My Birthday Party", και περιέχει εκτός από το ομότιτλο τραγούδι και δύο νέες συνθέσεις. To "JCTMBP" κινείται στο κλασικό τους ύφος, με τις ακουστικές κιθάρες και την πλούσια ενορχήστρωση να εντυπωσιάζουν, αν και το τέμπο είναι λιγάκι γρηγορότερο σε σχέση με τα  πρώτα τους τραγούδια. Το "Western" είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του, σε μεταφέρει στην άγρια δύση, με το banjo να είναι οδηγός και όλα να χτίζονται πάνω του, το πιο ενδιαφέρον τραγούδι στο ep. Ενώ για το κλείσιμο έχουμε το "Sydney to Newcastle", μελαγχολικό πιάνο, περίεργοι θόρυβοι στο βάθος, μια τηλεόραση (ίσως) να παίζει, χωρίς ίχνος φωνητικών άλλα άκρως συναισθηματικό. Οι εμφανίσεις τους τις επόμενες μέρες στην Αυστραλία με τους National είναι sold out, ο πρώτος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011, φαίνεται ότι είναι η χρονιά τους, για να δούμε τι θα γίνει.....

Σχόλια

Ο χρήστης Σωτήρης είπε…
Συμπαθητικοί είναι. Αυτό που δε μ' αρέσει είναι ότι εμπιστεύεσαι πολύ το TheSirensSound και επηρεάζεσαι από τις πέντε λέξεις που γράφει για το κάθε δίσκο. Άσε την άποψη των άλλων και υπερασπίσου αυτά που σου αρέσουν. Μη γίνεσαι σαν τον κάθενα που ψαρώνει με κάθε James Blake που αποθέωνει το Pitchfork και κάθε In Lieu. Από τις λίγες αξιοπρόσεκτες παρουσίες στα ελληνικά blog και στον poplie προσπάθησε να μην γίνεις σαν τους άλλους που μας προκαλούν γέλια με το "δικό τους" μουσικό γούστο και τις απόψεις τους.

Σωτήρης
Ο χρήστης Unknown είπε…
1. Δεν επισκέπτομαι το The Sirens Sound από τότε που άλλαξε host για τα αρχεία του, αλλά και όταν το έκανα παλιά ποτέ δεν διάβαζα αυτά που έγραφε, απλά κατέβαζα αυτά που άκουγα και μου άρεσαν.
2. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφει το Pitchfork (ποτέ δεν με ενδιέφερε), ο James Blake συμπαθητικός, οι In Lieu ακόμη καλύτεροι.
3. Ακόμη δεν έχω καταλάβει αν σου αρέσει ότι βλέπεις στο μπλογκ μου ή απλά το επισκέπτεσαι για να γελάσεις. Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ που το κάνεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις