fos


Η Κατερίνα Κουτούζη γεννήθηκε στην Κάλυμνο. Περιτριγυρισμένη από μια οικογένεια μουσικών δεν άργησε να κολλήσει και αυτή το μικρόβιο. Έμαθε ακορντεόν απλά και μόνο παρατηρώντας την μητέρα της να παίζει νησιώτικα τραγούδια. Γενικά το περιβάλλον του νησιού και οι παραδοσιακές μελωδίες ήταν οι δύο βασικές επιρροές της Κατερίνας.

Αργότερα θα μετακομίσει στην Αθήνα. Εκεί θα ασχοληθεί με τον χορό και θα έρθει σε επαφή με την μινιμαλιστική  μουσική, καλλιτέχνες όπως ο Wim Mertens θα γίνουν οι αγαπημένοι της. Μετέπειτα θα εγκατασταθεί στο Λονδίνο για να σπουδάσει στο Laban Centre of Movement and Dance. Μαζί με τον χορό όμως θα γνωρίσει καλύτερα την ηλεκτρονική μουσική και αυτό θα την σπρώξει να σπουδάσει και μουσική τεχνολογία.

Κάπου εκεί παίρνει σάρκα και οστά το προσωπικό της μουσικό όχημα, οι Fos. Κυκλοφορεί την πρώτη της δουλειά, Psila, στην δική της εταιρία Near The Exit. Ένα εξαιρετικό μείγμα παραδοσιακών-βαλκανικών ήχων και ηλεκτρονικής μουσικής. Το Rock, είναι η δεύτερη δουλειά της και συνεχίζει στα χνάρια του Psila. Η Κατερίνα αναλαμβάνει και πάλι να κάνει τα πάντα μόνη της. Παίζει όλα τα μουσικά όργανα (βιολί, glockenspiel, harmonium, melodica, ακορντεόν, νταούλι, πιάνο, κρουστά), τραγουδάει όπου χρειαστεί (σε Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά), σχεδιάζει το εξώφυλλο και το κυκλοφορεί πάλι στην Near The Exit.

Το Rock σε μεταφέρει χωρίς δυσκολία σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, νησί ή όχι. Παφλασμοί κυμάτων, φωνές από γλάρους, τίτλοι τραγουδιών όπως thalassa platia, with the seaguls, sunset. Σε μια παραλία όμως που δεν κυριαρχεί το γαλάζιο και το φωτεινό, αλλά το μουντό και το θαμπό. Σε μια παραλία που δεν υπάρχουν ακριβά κότερα και καλοφτιαγμένα σπίτια αλλά σκουριασμένες βάρκες και εγκαταλελειμμένες καλύβες.

Εννιά τραγούδια στα οποία η Κατερίνα εξομολογείται προσωπικές, ιδιαίτερες στιγμές, συνδυάζει με ιδανικό τρόπο ήχους από το παρελθόν και το παρόν, παίζει με τα συναισθήματα και φυσικά σε κερδίζει.

Εδώ μπορείς να κάνεις stream τον δίσκο και εδώ να τον αγοράσεις.



Σχόλια

Ο χρήστης M. είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΖΕΥΓΟΛΑΤΟΡ!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κακέκτυπο απομίμισης εξαιρετικών ξένων μουσικών αυτού του τύπου.
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Μ. Χαίρομαι που σου άρεσε.

@ Ανώνυμος όσα δεν φτάνει η αλεπού...εσύ άκου τα εξαιρετικά ξένα τότε, άσε μας εμάς στις απομιμήσεις, έλεος!

Δημοφιλείς αναρτήσεις