Morte E Destrución


Από τα πρώτα λεπτά που κύλισαν καθώς έβαλα τον δίσκο των Noise Project να παίζει δύο πράγματα ή καλύτερα συγκροτήματα μου ήρθαν στο μυαλό, οι Lisabö και οι Los Natas. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την γλώσσα που χρησιμοποιούν και τα τρία συγκροτήματα, δεν ξέρω καν αν πρόκειται για την ίδια γλώσσα (μάλλον όχι). Σίγουρα έχει να κάνει με την δυναμική, την ένταση, το πάθος που βγάζουν οι κιθάρες, τα τύμπανα και τα φωνητικά των Noise Project και μου φέρνουν στο μυαλό τα άλλα δύο ονόματα. Λιγότερο νευρωτικό από το Ezlekuak και λιγότερο stoner από το Corsario Negro, πάντως  το ''asuntos que se resolven co tempo'' είναι ένα καζάνι που βράζει, ένα ηφαίστειο που εκεί που σου φαίνεται ανενεργό ξάφνου εκρήγνυται και πετάει λάβα και καπνό εκατοντάδες μέτρα μακριά. Alternative κιθάρες φλερτάρουν με την ψυχεδέλεια και το shoegaze και spoken words μετατρέπονται σε εκδικητικούς μονολόγους. Αν δεν σου φτάνει ο ιδρώτας των σαράντα βαθμών εκεί έξω, τότε σίγουρα πρέπει να ακούσεις αυτόν τον δίσκο.

<a href="http://noiseproject.bandcamp.com/track/a-casa-do-anci-n">A casa do ancián by Noise Project</a>

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Gia autous tous Ispanous eixa diavasei sto blog tou Make Noise! to Marth. Krima pou ekleise. Apo auto gnwrisa kai to blog sou. Opws kai alla.
Oso kai na ekrugneitai, oso makria kai an petageite i lava kai oi petres twn Noise Project ws theama de me aggixse katholou. Eidika otan i perigrafi twn gegonotwn ginetai sta ispanika.
An de mou eftane o idrwtas twn 40 bathmwn kai ithela kai allo tha imoun mazoxas. Mallon den petuxe i paromoiwsi. Katholou omws :)
Metaxsu mas oute esena prepei na sou arese idiaitera, alliws tha to eixes kotsarei sta superb music! Hehehe!
Se diakopes vriskesai? Edw kai ena mina exeis artist of the week tous Autolux! Esu maw eixes suntithisei se taktikes ananewseis. Kai kati akoma. Auti ti mpara katw, ti tin prostheseis? Kanei mia wara na fortwssei i selida. Ase pou einai kai antiaisthitiki. Plaka plaka akoma na diarreusei o diskos twn Her Name Is Calla. Telika de lugises stin piesi. Oute se diskografiki na isoun tetoies antoxes. Hehehhehe. Kala na pernas

Swtiris
Ο χρήστης evaversus είπε…
Δηλαδη ,σε χαλάνε τα Ισπανικά ,ή τα Βάσκικα των Lisabo ή η μουσική τους όπως και των Noise Project και αν ναι ,τι παρόμοια συγκροτήματα έχεις ακούσει για μέτρο σύγκρισης ...Αν δε σου αρέσει ένα είδος μουσικής ,δεν σουν αρέσει ,δικαίωμα σου ,όμως για να κρίνεις κάτι που δε σου αρέσει θα πρεπει ,ειτε να είναι κάτι που αφορά τα είδη που σ αρέσουν ,η κάτι που απεχθάνεσαι και θες να επισημάνεις .Αλλιώς ,δε βρίσκω νόημα στο πρωτο σκέλος του σχολίου σου ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H mousiki twn Noise Project de mou eipe tipota. Apomimisi allwn kaluterwn sugkrotimatwn. Oute ixnos prwtotupias. Ase pou ta ispanika fwnitika einai apwthitika. Krinw giati mou aresei to eidos. Kathe sxolio exei noima otan odigei se dialogo. Otan einai exupnakistiko san to diko sou tote fysika kai den exei noima. To oti diabazw to blog tou zeugolator simainei oti ektimw to gousto tou. Katanow oti kapoioi anthrwpoi san esena exoun tin pseudaisthisi oti xseroun ta panta. I alitheia omws einai diaforetiki. Paparoepisimanseis san tis dikes sou de dexomai. Kane tin ekpompi sou kai pes oti thes, paixse Red Sparowes kai enthousiasou. Emena de me noiazei. Adiaforw.

Swtiris
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Swtiris Καυστικός και απόλυτος όπως σε κάθε σου σχόλιο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ενδιαφέρον βρίσκεις στο μπλογκ μου αφού τα περισσότερα σχόλια σου που θυμάμαι είναι για δίσκους που πρότεινα και δεν σου άρεσαν. Δεν θα βρεις ανάρτηση για δίσκο που δεν συμπάθησα εδώ πέρα, γράφω για ότι μου αρέσει, το να βγεις και να πεις αυτό που προτείνεις είναι μια παπαριά και μισή δεν έχει νόημα, δεν αποζητάς διάλογο, μάλλον καυγά (όπως έγινε και στο παρόν πόστ), βεβαίως δικαίωμα σου είναι να τον θεωρείς άχρηστο τον συγκεκριμένο και κάθε δίσκο, δεν θα ήθελα να προσπαθήσω να σου αλλάξω την γνώμη, δεν είναι εξάλλου αυτός σκοπός μου. Ο evaversus και δύο φίλοι του είναι αυτοί που μου έμαθαν να ακούω μουσική, χωρίς την εκπομπή τους ίσως να μην υπήρχε καν αυτό το μπλογκ (και όχι μόνο). Έχει ακούσει περίπου δέκα χρόνια περισσότερη μουσική από μένα (μπορεί και περισσότερο), σέβομαι κάθε άποψη του, ας μην συμφωνώ πάντα με αυτά που έχει να πει. Το μόνο που δεν θέλω είναι καυγάδες στα σχόλια, εκτιμώ τόσο πολύ την μουσική που δεν θα ήθελα να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα αυτή την περίοδο στην ζωή μου που μόνο διάθεση για ανανέωση του μπλογκ δεν έχω. Μπορεί να πάρω και γω τον δρόμο του Make Noise, θα δούμε.

Peace

Music Will Save Us All
Ο χρήστης evaversus είπε…
Χα χα ,φαίνεται οτι δεν εχουμε να κάνουμε με ενα ανθρωπο που του αρεσει η κριτική ,αλλα κριτικαρει με την ιδια ευκολία τουςς άλλους .Δυστυχως ,στο παρελθόν τέτοιες παρόμοιες επισημανσεις μου ,με ερωτηματικό πάντα ,οδηγούσαν σε ένα επικοδομητικό διάλογο .Με σένα μάλον συμβάινει το αντίθετο αλλα αποδεικνύει και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη μουσική .
Και φυσικά είναι δικαίωμα σου ,όπως και να απαντάς σε παπαροεπισημανσεις σαν τις δικές μου ή όχι ,όμως κρίμα ,γιατί μάλλον φάνηκε να εισέρχεσαι σε κάτι που αγαπούσες ή συνεχίζεις να αγαπάς αλλά η υπερβολή στους χαρακτηρισμούς σου ,ελπίζω να μη σε διαψεύσει στο μέλλον .Ειδικά με τους Lisabo .Φιλικούς χαιρετισμούς.Δεν εχουμε τίποτα να χωρίσουμε ,μόνο να ενώσουμε ,με τη μουσική και αυτήν απλά αγαπάμε ...
Υ.Γ. Εγω το μπλογκ δεν το κλεινω ,δε με πτοει τίποτα τόσα χρόνια χεχε... ούτε και τη 15χρονη εκπομπή μας σκοπεύουμαι να σταματήσουμε ...Greetings ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις