Her Name Is Calla - The Quiet Lamb


01. Moss Giant : Καλώς ήλθατε στο μουσικό ταξίδι των Her Name Is Calla. Ελπίζουμε το πιανάκι να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να απολαύσετε την διαδρομή.

02. A Blood Promise : Το ξέρω, το ξέρω, το ακούσατε στην περσινή (περιποιημένη) έκδοση του ομότιτλου cd/dvd. Εκείνο ήταν ντέμο, εδώ έχουμε την τελική μορφή του τραγουδιού. Και αν η αρχική του έκδοση σου έδινε την εντύπωση μοιρολογιού εδώ θα σε αποτελειώσει. Βιολιά τα οποία είσαι σίγουρος πως ακούς να κλαίνε, τύμπανα βασανιστικά που ψάχνουν κάποιας μορφής λύτρωση και ο Thom απλά συγκινητικός στα φωνητικά.

03. Pour More Oil : Και άλλος γνώριμος από τα παλιά. Στην πιο άρτια μορφή του. Συνεχίζει με μελωδίες γεμάτες συναισθήματα και ένταση. Το βιολί και πάλι οδηγός. Ο Thom και πάλι εκφραστικότατος. Το αποτέλεσμα μοναδικό.

04. Interval 1 : Καιρός για το πρώτα μας διάλειμμα, ελπίζουμε το ταξίδι σας να είναι ευχάριστο μέχρι στιγμής. Λίγα δευτερόλεπτα χαλάρωσης με την υπόκρουση βιολιού και συνεχίζουμε.

05. Condor and River : Τώρα που ηρεμήσατε λιγάκι λέμε να σας πάρουμε το μυαλό, μια και καλή. Το πρώτο εξαιρετικό δείγμα γραφής από τους Her Name Is Calla, το πρώτο τους σινγκλ, ένα τραγούδι, δεκαεπτά λεπτά, ελεγεία, μαγεία, υπόκλιση. Υπνωτικές, αργόσυρτες κιθάρες, για έξι λεπτά μόνο, το τέρας ξυπνάει, επίθεση, με όλα τα μέσα. Έγχορδα και τύμπανα στο κόκκινο, ναι έχουμε και την άγρια πλευρά μας,  αλλά για μια στιγμή, όλα ηρεμούν και πάλι. Ο Thom έχει κάτι να πει, με τον ξεχωριστό του τρόπο, σςςς! απαγγέλλει! Ανατριχίλα.

06. Long Grass : Το πρώτο μας σινγκλ από τον νέο δίσκο, το ακούτε εδώ και καιρό, μια επανάληψη όμως δεν βλάπτει. Εξάλλου όταν αυτή η φωνή συνοδεύεται μόνο από έγχορδα και πλήκτρα είναι το λιγότερο απολαυστική. Μυστικισμός, κατάνυξη, φεύγετε από το κορμί σας, περνάτε σε άλλη διάσταση, σε άλλο κόσμο...

07. Homecoming : Καλώς ήλθατε στο νέο σας σπιτικό, οι ακουστικές μας κιθάρες θα σας βοηθήσουν σ' αυτή την αλλαγή, όλα θα γίνουν χαμηλόφωνα και με απόλυτη ηρεμία.

08. Thief : Το ντέφι δίνει τον ρυθμό, τα πλήκτρα και το βιολί λίγο πιο πίσω  αχνοακούγονται και  ο Thom κεντάει για ακόμη μια φορά, πέρα και πάνω από όλα τα όργανα. Και εκεί, λίγο πριν το τέλος όλοι μαζί, σύμπραξη.

09. Interval 2 : Το ταξίδι ήταν έντονο μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις συναισθημάτων συνεχόμενες και αυτό που σας κρατάμε για το τέλος είναι το καλό. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε...

10. The Union: I Worship a Golden Sun : Αν έλειπε το 05 μάλλον θα ήταν το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Τύμπανα στο βάθος κιθάρες μπροστά, βιολί στην μέση και ο Thom πλέον μοιρολογάει ουρλιάζοντας. Χορωδιακά φωνητικά δίνουν την εντύπωση τελετουργίας, το μπάσο ακούγεται σαν θεριό, εκστασιασμός, κραυγές από παντού.

11. The Union: Recidivist : Τα πάντα σκοτεινιάζουν, πρωτόγονοι θόρυβοι ακούγονται δεξιά και αριστερά, άγριοι θόρυβοι, βάναυσοι. Κάποιος έχει εξαγριωθεί, κάποιος θέλει να κάνει κακό, απόψε θα χυθεί αίμα.

12. The Union: Into the West : Και τα πιο όμορφα πράγματα φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους, φτάσαμε στον προορισμό μας, ελπίζουμε να περάσατε καλά, εμείς πάντως θα σας χαιρετήσουμε με ένα δυναμικό τραγούδι, γεμάτο πάθος και ενέργεια και θα αφήσουμε την τρομπέτα μας να πει το τελευταίο αντίο.

Σχόλια

Ο χρήστης Kevin NY είπε…
What's the use to review an album that you can't even preorder it?or listen?How can anyone listen to what you've written?Empty words with no music to follow or have an idea.

This is stupidity and such a big ego. Have you ever heard the word sharing?
Ο χρήστης Unknown είπε…
Well, go over denovali records, soon there will be a preorder option and some tracks to listen. Why don't you ask the band to send you the record, it's just what i did. Oh, and the half tracks of the record is over the net, coming from old releases of the band.

Δημοφιλείς αναρτήσεις