the sea will wash me away, if i die, then you shall remain


Επιτέλους, Electric Litany ξανά στην Αθήνα. Εντάξει δεν λέω, πολύ θα ήθελα να τους δω στον Μύλο, αλλά δεν τα κατάφερα να ανέβω. How to be a child and win the war, δισκάρα ολκής που θα έλεγε και ένας καρδιακός φίλος από την Θεσσαλονίκη. Τραγούδια στα οποία πλημμυρίζουν χιλιάδες συναισθήματα και μελωδίες οι οποίες σε ανατριχιάζουν από την πρώτη νότα. Θα τα καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτό το σχεδόν μυστικιστικό περιβάλλον του δίσκου; Αυτό ήταν το ερώτημα πριν την εμφάνιση των Electric Litany. Φυσικά τα κατάφεραν, και ακόμη παραπάνω. Η φωνή του Αλέξανδρου είναι συγκλονιστική, διαπεραστική, υπνωτική. Οι μουσικοί του τον πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και τα τραγούδια αποδόθηκαν άριστα. Γαλήνιες συνθέσεις, έντονα ξεσπάσματα, μοναδικές ιστορίες, το Gagarin πήρε την μορφή ναού και όλοι οι πιστοί προσκυνήσαμε.
Είπα πως θα δώσω στους Κόρε Ύδρο άλλη μια, τελευταία πάντως, ευκαιρία. Με πείσανε αλλά δεν με κέρδισαν, δυστυχώς. Με πείσανε ότι είναι ένα καλτ συγκρότημα, με πείσανε πως έχουν ένα φανατικό κοινό, με πείσανε πως έχουν ακόρεστη όρεξη γι' αυτό που κάνουν (τουλάχιστον ο Παντελής). Αλλά τα εκατόν πενήντα λεπτά που κράτησε το σετ τους δεν με έπεισε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε, αυτοί στέλνανε πολύ υλικό αλλά εγώ δεν κατάφερνα να το αφομοιώσω. Γιατί εντάξει, μερικές φορές η μουσική τους σε συνεπαίρνει αλλά εκεί που μπαίνουν οι στίχοι γκρεμίζονται όλα. Δεν μπορώ να χωνέψω τους σουρεαλιστικούς σε στιγμές γελοίους στίχους, δυστυχώς δεν μπορώ, αλλά προσπάθησα, έκατσα μέχρι το τέλος. Γούστα είναι αυτά....

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Σχόλια

Ο χρήστης Χρήστος Μίχος / Christos Michos είπε…
είσαι ηρωας που εμεινες μεχρι το τελος ενω δε σου αρεσαν.Δεν ξερω αλλά όπως σου ειπα δυσκολο να βρω ενα ή δυο φίλους που να τους αρεσει αυτο το σχήμα.Στο ακουσμα και μονο του ονοματος εκτοξευονται ποτηρια,καρεκλες και κανα cd που και που.Ηταν ομως μια σπουδαια εμφανιση,no matter what.Το θετικο με τους λιτανυ ειναι οτι ακουγονται καλυτερα ζωντανα και περιμενω το επομενο βημα τους για να με κερδισουν εντελως.
Cheers !
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είπα ότι θα τους δώσω ακόμη μια ευκαιρία και το έκανα (βέβαια αν ήξερα ότι θα παίζανε τόση ώρα μπορεί και να μην το έλεγα). Εγώ λίγους απ' όσους ξέρω δεν τους αρέσουν οι κ.υ, γι' αυτό είπα να τους ξανακούσω, νόμιζα πως εγώ έχω το πρόβλημα. Αλλά τελικά προτιμώ τις κυριακάτικες λειτουργίες των λίτανυ, μπάι φαρ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φίλε γούστα ειναι αυτα.εγω παντως με τους κορε υδρο τξιδευω και θα ταξιδευω.
το ακουσμα τουσ θελει πολυ ψαξιμο παντως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kala re aftos o ''keybordistas'' twn electric litany ti trelo pswnio pou itan!!!
Ta ipoloipa meli tou group fainontan na niwthoun ti mousiki kai aftos koitaze synexeia ton kosmo an ton koitaei kai xamogelouse kai synexws se gnwstous tou!!!
Poly gelio!
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Ανώνυμος 1 Ακριβώς γούστα είναι αυτά, σε πιστεύω πως ταξιδεύεις με τον ήχο τους, μακάρι να τα καταφέρω και γω κάποια στιγμή.

@ Ανώνυμος 2 Γνωστούς δεν παίζει να είχε κάτω μιας και μας ήρθε από τις Αγγλίες αλλά η αλήθεια είναι πως το είχε ένα απλανές βλέμμα.
Ο χρήστης Απερίγραπτο είπε…
Κόρε Ύδρο:gia full eroteumenous,Electric Litany :piano magic deforme

Δημοφιλείς αναρτήσεις