“Sleepin Pillow - Superman’s Blues”


Ένας διάλογος  μεταξύ του κλασικού και του μοντέρνου, ένα ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων.
Οι Sleepin’ Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφουν με τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Superman’s Blues”,  που έρχεται να σφραγίσει αποφασιστικά τις υποσχέσεις  του ντεμπούτου τους “Apples Οn An Orange Tree” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2008. Στο “Superman’s Blues” οι Sleepin’ Pillow επεκτείνουν με θεαματικό τρόπο όχι μόνο τους δικούς τους ορίζοντες, αλλά και του ακροατή που ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με έναν πλούτο καλλιτεχνικής έμπνευσης και με πειραματισμούς που δεν απωθούν.
Πιστοί στις επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική που κάποιες φορές θυμίζει τους iLiKETRAins, τους Tortoise, τους Mogwai ή τους Battles, οι Sleepin’ Pillow ξεπερνούν κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο, που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία.
Σε σχέση με τα προηγούμενα δείγματα δουλειάς των Sleepin’ Pillow, το “Superman’s Blues” είναι σίγουρα πιο σύγχρονο στην προσέγγισή τους, καθώς χρησιμοποιεί πολλά synths (αναλογικά και ψηφιακά), διατηρώντας όμως τις αναφορές στα κλασικά στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης. Αυτή η σύζευξη του μοντέρνου και του κλασικού πλάθει ένα σπάνιο μίγμα progressive ματιάς και παραδοσιακής βάσης. Ο τίτλος του δίσκου αναφέρεται, άλλωστε, σε μια παρόμοια αντίθεση: ο τεχνολογικά προηγμένος άνθρωπος του σήμερα πορεύεται στον κόσμο έχοντας χάσει τον προσανατολισμό και την ανθρωπιά του.
Αυτή η μελαγχολία, αυτά τα blues, δεν θα στενοχωρήσουν κανέναν: οι Sleepin’ Pillow κάνουν μια έμμεση πρόταση για επιστροφή στις ρίζες, στην πραγματική ανθρώπινη φύση. Μόνο που, όπως όλα τα ταξίδια, έτσι και αυτό έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τη διαδρομή.

 
SLEEPIN PILLOW - SUPERMAN'S BLUES - Track list:
 
1. Holy Monster
2. Silicone
3. Superman's Blues
4. An idiot's point of view
5. Pathetic
6. Dope
7. Home
8. Anakrousis
9. A big circle
10. Masterpiece
11. Simple words of truth
12. Superman's singing the blues

Υ.Γ Κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου, έχω ακούσει μόνο το ομότιτλο και είμαι κατενθουσιασμένος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις