Ο Θάνατος του Τενταζίλ


Μετά την επιτυχημένη συνεργασία των δύο τελευταίων ετών η θεατρική ομάδα Angelus Novus για ακόμη μια φορά αναθέτει την μουσική επένδυση της παράστασης "Ο Θάνατος του Τενταζίλ" του νομπελίστα Βέλγου συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ στον Κωστή Βοζίκη. Ένα ατμοσφαιρικό μεταφυσικό δράμα με έντονα στοιχεία παραμυθιού και θρίλερ σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Η μουσική που "ντύνει" ολόκληρη την παράσταση θα είναι και η επόμενη 2L8 κυκλοφορία και θα είναι διαθέσιμη τόσο στον χώρο της παράστασης όσο και μέσω της επίσημης 2L8 ιστιοσελίδας www.2L8.gr σύντομα.

Ατμοσφαιρικό, μεταφυσικό δράμα,
με έντονα στοιχεία παραμυθιού και θρίλερ.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από επαγγελματικό θίασο

Από Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010
στο Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-«Λάκης Καραλής»

Ένα μικρό παιδί, ο Τενταζίλ, επιστρέφει παρά τη θέλησή του στο νησί απ’ όπου τον είχαν φυγαδεύσει οι δυο αδελφές του, η Υγκραίν και η Μπελανζέρ, για να τον σώσουν από τα χέρια μιας ζηλόφθονης και αδυσώπητης γριάς βασίλισσας, της γιαγιάς τους, που κατοικεί, μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα, στον ζοφερό πύργο ενός ερειπωμένου, πολυδαίδαλου κάστρου.
Η Υγκραίν και η Μπελανζέρ, μαζί με τον γέρο παιδαγωγό τους, τον Αγκλοβάλ, αναλαμβάνουν να προστατέψουν το παιδί από την αόρατη, αδηφάγα βασίλισσα που στέλνει τρεις πεπλοφορεμένες υπηρέτριες της για να το αρπάξουν και να το οδηγήσουν κοντά της.

Γραμμένο το 1894, το ατμοσφαιρικό αυτό δράμα του Μαίτερλινκ, του κυριότερου εκπρόσωπου του συμβολισμού στο θέατρο, συνδυάζει αριστοτεχνικά στοιχεία παραμυθιού και θρίλερ με την οντολογική και μεταφυσική αγωνία, το οικείο με το ανοίκειο, το φανταστικό με το πραγματικό, μέσα σε μια γλώσσα ποιητική και ταυτόχρονα απλή, σχεδόν καθημερινή.  Οι ρίζες του βυθίζονται στο πάντα γόνιμο έδαφος της αρχαίας τραγωδίας -είναι ευανάγνωστες οι αναφορές στον μύθο της Ηλέκτρας- καθώς και στους μεσαιωνικούς θρύλους, ενώ προαναγγέλλει τον Κάφκα και τον Μπέκετ, τον Μαγκρίτ και τον Μπέργκμαν, τον Πίντερ…

Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήρια: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (ομαδικό)

Σχόλια

Ο χρήστης george είπε…
Se parakalw dwse link gia tous diskous twn 65 days of static kai Murder by death. Den mporw na tous vrw pouthena kai anupomonw na tous akousw. Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee re file. Please kai se parakalwwwwwwww mi mou peis oti den touw exeis, afou tous proteineis. Plizzzzzzzzzzzzzzzzzz re. Please. Se euxaristw ek ton proterwn.

PS. Ama thes na sou dwsw mail!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ξέρω ότι θα σε ξενερώσω τελείως αλλά δυστυχώς οι δίσκοι δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη. Αφορμή να τους βάλω στην στήλη δίπλα ήταν αφενός το εξώφυλλο του νέου δίσκου των 65dos (και το σινγλ week4) και αφετέρου το δεύτερο τραγούδι από τον δίσκο Good Morging Magpie που μας παραχώρησε το συγκρότημα. Αν έχω κάποιο λινκ θα ενημερώσω.

Υ.Γ Χίλια συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις