Electric Litany | Interview


Οι Electric Litany έρχονται από την Αγγλία, και αποτελούνται από τον Αλέξανδρο Μιάρη (φωνητικά, κιθάρες, πιάνο, synths), τον Duane Petrovitch (μπάσο) and Richard Simic (drums).
Μέσα σε μικρό διάστημα χρόνου έχουν καταφέρει να μαγέψουν το κοινό με τις «στοιχειωμένες» μελωδίες, την ασυγκράτητη δυναμική και τους ρομποτικούς ρυθμούς τους.  Το “How to Be a Child & Win the War” ηχογραφήθηκε τον Ιούλιο του 2009 σε μια εγκαταλελειμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο και κυκλοφόρήσε από την Inner Ear πριν λίγες μέρες. 

Πες μας λίγα πράγματα για τον Αλέξανδρο. Σύστησε μας τους Electric Litany.
Δεν είμαι καλός στο να μιλάω για τον εαυτό μου. Οι Electric Litany είναι ο Richard Simic από το Devon , Duane Petrovich από το Texas και Αλέξανδρος Μιάρης από το Περιβόλι Λευκίμμης. (βλέπε ΧΥΤΑ Λευκίμμης)

Πως θα περιέγραφες την μουσική των E.L;
Χμ, καθαρά υποκειμενικά, πρέπει να απαντήσω εκ του αποτελέσματος, δηλαδή αφότου έχει φτιαχτεί η μουσική να ψάξω να βρω δυο τρεις λέξεις, διότι στην πορεία  καθώς παίζεις μουσική, σουλουπώνεις, φτιάχνεις, δεν έχεις ιδέα για το που το πας, απλά πας. Και έτσι πρέπει να είναι, διότι αν ξέρεις ακριβώς πως το πας και γιατί τότε είσαι ένας τενεκές που κάνεις εργολαβία. 
Τέλος πάντων, η μουσική αφού αναγκαστικά πρέπει κάτι να πω, δεν είναι και τόσο ροκ αν το δούμε αρμονικά, έχει όμως ενορχήστρωση που για ροκ το πάει. Ξέρω εγώ, κάτι κάτω από την μεγάλη στέγη του αλτερνατιβ ροκ, μας κάνει;

Ποια είναι η συμμετοχή των τριών μελών των E.L στην δημιουργία των τραγουδιών;
Υπήρχαν πολλά κομμάτια που δεν είναι και στον δίσκο όπως και μερικά του δίσκου που προϋπήρχαν της μπάντας, ήταν στο μεσοδιάστημα όπου είχε διαλυθεί η προηγούμενη μου μπάντα "dead eyes of youth". Από εκεί πιαστήκαμε με τον Richard και ευτυχώς αρχίσαμε να ξεφεύγουμε και να γράφουμε πλέον όλοι μαζί. Ε φέρνω καμιά ιδέα, παίζουμε, ή φέρνουμε όλοι ιδέες και παίζουμε. Όπως όλοι οι άνθρωποι.
 
Η συνέχεια εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις