όσοι πιστοί προσέλθετε!

Ο τρόπος με τον οποίο έχει καθιερωθεί να διενεργούνται οι μουσικές ανασκοπήσεις είναι συγκεκριμένος. Καμία ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, απλά παραλλαγή που βασίζεται στο αυτονόητο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όλα είναι θέμα επιλογής. Και εμείς επιλέγουμε να πράξουμε κάτι εναλλακτικό. Mία ανασκόπηση χωρίς δεσμεύσεις από bloggers για bloggers, οι οποίοι:

i) συντονίζονται στο ρυθμό των νέων κυκλοφοριών, παρακολουθούν συναυλίες, αγοράζουν δίσκους (με αυτούς τους τρόπους άλλωστε επιβεβαιώνει κάποιος ότι αγαπάει τη μουσική) και δείχνουν ενθουσιασμό και πάθος για οτιδήποτε ακούνε.
ii) διαθέτουν blog και δεν το δημιούργησαν μόνο για τις ανάγκες της ψηφοφορίας.
iii) δεν αναγκάζονται να ψηφίσουν κάποια κυκλοφορία αν δεν τους αρέσει, προκειμένου να συμπληρώσουν τη λίστα τους.
iv) δεν κατηγορούν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτούς.

Κανόνες συμμετοχής:
α) Ψηφίζουμε αγαπημένους δίσκους που κυκλοφόρησαν φέτος (αν υπάρξει ανταπόκριση ίσως να προχωρήσουμε και σε ανασκόπηση δεκαετίας). Το ιδανικό θα ήταν να μην συμπεριληφθούν συλλογές, ζωντανές ηχογραφήσεις, επανακυκλοφορίες και EP.

β) Ο επιθυμητός αριθμός των επιλογών σας θα πρέπει να είναι 50. Ωστόσο δεκτές είναι και συμμετοχές που θα έχουν τουλάχιστον 30 δίσκους. Ο τρόπος καταμέτρησης των ψήφων είναι αναλογικός. Σε περίπτωση ισοψηφίας προηγείται αυτός που έχει ψηφιστεί από τους περισσότερους.

Νο 01 = 50 πόντους
Νο 02 = 49 πόντους
...
Νο 30 = 21 πόντους
...
Νο 50 = 1 πόντος

γ) Η λίστα μπορεί να δημοσιευτεί οποιοδήποτε χρονική στιγμή επιθυμείτε μέχρι το τέλος του έτους (αν κάποιοι πάλι καθυστερήσουν λίγο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).

δ) Η ύπαρξη ή όχι κειμένου, το μέγεθος του και η συχνότητα των posts δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό. Εκφραστείτε ελεύθερα.

ε) Η δημοσίευση της οικουμενικής λίστας με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα συνοδεύεται με κείμενο από τους συμμετέχοντες (δεν απαιτείται τίποτα επιπλέον. Απλά θα χρησιμοποιηθεί κείμενο από όσους έχουν εκθέσει τις σκέψεις τους) για την κάθε κυκλοφορία.

Όσους εκφράζουν οι παραπάνω απόψεις, τους καλούμε να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής έχουμε καλωσορίσει τους:

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε ότι εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία του All gone διενεργείται ψηφοφορία για αγαπημένους δίσκους του έτους (συνεχίζεται και φέτος. Περισσότερα εδώ).

Σχόλια

Ο χρήστης oksikemia είπε…
ρε zeugo να ρωτησω κτ, ηθελανα ρωτησω μουχλα αλλα δεν αφηνει σχολια. αν εξαιρεσεις τον τροπο βαθμολογιας και τον αριθμο των δισκων, σε τι διαφερει απο αυτη του gone4sure?
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δεν χρειάζονται ποστ, αρκεί να έχεις μπλόγκ, στέλνεις την λίστα σου και τελείωσες. Το deadline είναι η τελευταία μέρα του χρόνου. Τίποτα ουσιαστικό δηλαδή, αλλά οι δύο διαφορές που εντόπισες είναι και οι σημαντικότερες.
Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Έ, όχι και τίποτα ουσιαστικό. Πρώτον και σημαντικότερο, η ψηφοφορία που διοργανώνουμε απευθύνεται σε άτομα που συντονίζονται στο ρυθμό των νέων κυκλοφοριών, παρακολουθούν συναυλίες, αγοράζουν δίσκους και δείχνουν ενθουσιασμό και πάθος για οτιδήποτε ακούνε. Δεύτερον, διαθέτουν blog και δεν το δημιούργησαν μόνο για τις ανάγκες της ψηφοφορίας. Τρίτον, δεν αναγκάζονται να ψηφίσουν κάποια κυκλοφορία αν δεν τους αρέσει, προκειμένου να συμπληρώσουν τη λίστα τους. Τέταρτον, δεν κατηγορούν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτούς. Πέμπτον, ψηφίζουμε αγαπημένους δίσκους που κυκλοφόρησαν μόνο φέτος. Έκτον, ο επιθυμητός αριθμός των επιλογών είναι 50 και ο τρόπος καταμέτρησης των ψήφων είναι αναλογικός. Έβδομον, η λίστα μπορεί να δημοσιευτεί οποιοδήποτε χρονική στιγμή μέχρι το τέλος του έτους και η ύπαρξη ή όχι κειμένου, το μέγεθος του και η συχνότητα των posts δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό.

Σου μοιάζει ίδια;
Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Και κάτι ακόμα. Αφού δε βρίσκεις διαφορά γιατί δεν επέλεξες να συμμετέχεις στην ψηφοφορία μας;
Τελικά τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εσένα να λάβεις μέρος σε μια ψηφοφορία με μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με το blogging και παθιάζεται με τη μουσική ή με μια ομάδα bloggers (και μη) που παίζουν ένα μουσικό παιχνίδι το οποίο θα τους εξασφαλίσει και κάποια προβολή (προς Θεού δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε κρίνω την επιλογή του. Ο καθένας έχει ελευθερία να πράττει ότι επιθυμεί, απλά θα με ενδιέφερε η απάντησή σου)
Ο χρήστης Takiz είπε…
kalapliktiki fasi mpravo sas ....

ali8ina sas xeromai ......


ps
1.
se empisteuwmai pliros gia tis epiloges sou ....panta katapliktikes

2.
mia protasi The twilight sad
Ο χρήστης Unknown είπε…
1. Εσύ θα γλυτώσεις δηλαδή; Εγώ πάντως θα περιμένω την λίστα στου!

2. Αγαπημένο το prostitute, δεν είχα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για δαύτους τόσο καιρό αλλά φέτος δεν μπόρεσα να μην την πατήσω, καταπληκτικός δίσκος.
Ο χρήστης oksikemia είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης The Amnesiac είπε…
Γειά σου Zeugdator, μπορώ να λάβω κι εγώ μέρος στην ψηφοφορία? Το μπλογκ μου είναι καινούργιο και αγγλόφωνο. Thanx!
Ο χρήστης zeugolator είπε…
Καλώς ήρθες. Δεν ήταν αναγκαίο καν να ρωτήσεις. Αν χρειαστείς διευκρινήσεις ευχαρίστως να σου απαντήσω (από εβδομάδα που θα επιστρέψω στην Αθήνα).
Ο χρήστης The Amnesiac είπε…
Thanx! Ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα, σε ποιο email να επικοινωνησω? (οταν κανω κλικ στο contact δεν λειτουργει)
Ο χρήστης Unknown είπε…
zeugolator@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις