Reservoir

Σίγουρα ο Simon Balthazar θυμίζει Zack Condon, είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν τον ακούς να τραγουδάει. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, κάθε άλλο. Ο Simon και η παρέα του από την άλλη δεν σκοντάφτουν στον βαλκανικό ήχο, αν και τα όργανα που χρησιμοποιούνται σου φέρνουν στον νου μελωδίες των Beirut. Οι Fanfarlo φλερτάρουν περισσότερο με την pop, και πως να μην το κάνουν αυτό όταν ο κύριος μοχλός (βλέπε Simon) του συγκροτήματος κατάγεται από την Σουηδία, πηγή άφθονης και αγνής pop. Έχει πολλά δυνατά σημεία το ντεμπούτο (Reservoir) των Fanfarlo, πανέξυπνες ενορχηστρώσεις διαχειρίζονται την πληθώρα των μουσικών οργάνων με ένα χαρισματικό τρόπο, συνθέσεις απλές αλλά ενδιαφέρουσες κρατάνε το ενδιαφέρον πάντα ψηλά, σπουδαία παραγωγή από τον Peter Katis (The National, Interpol). Πολύ καλό το ξεκίνημα από ένα συγκρότημα που δεν έχει ακόμη καλά καλά υπογράψει σε κάποια εταιρία αλλά έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομα του.


Fire Escape

Σχόλια

Ο χρήστης mystery falls down είπε…
Τα φωνητικά μοιάζουν με εκείνα του Alec Ounsworth (για παράδειγμα άκου προσεκτκικά το "Drowning men" για να το διαπιστώσεις) των Clap your hands say yeah (ο πρώτος δίσκος των οποίων έσφυζε από ενέργεια και μελωδία), ενώ οι ενορχηστρώσεις θυμίζουν (αχνά) Arcade fire και Beirut (λόγω τρομπέτας) χωρίς κάτι από τα παραπάνω να αναιρεί την αξία τους. Ο θόρυβος είναι απολύτως δικαιολογημένος αφού πριν το Reservoir είχαν κυκλοφορήσει 4 υπέροχα single.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τι να πω, μάλλον έχεις δίκιο, έχω πολύ καιρό να ακούσω C.Y.H.S.Y. Όσο για τις ενορχηστρώσεις είναι έτσι ακριβώς, μίξη A.F με Beirut. Σπουδαίος δίσκος, με κέρδισε από την αρχή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις