11. 2L8 - He & She, Angry Enough To Keep Loving In The Dark Ages (Inner Ear)

To Armed Angels, Frustratd Youth, The Art Of Self Deceit And Music Industry, το ντεμπούτο των 2L8, πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να κυκλοφορήσει. Τελικά βρήκε ένα φιλόξενο σπίτι και όλα πήραν το δρόμο τους. Πήραμε όλοι ένα καταπληκτικό δώρο σε ένα πανέμορφο περιτύλιγμα.
Εκεί λοιπόν που όλα φαινόταν στρωμένα για τους 2L8 ήρθε το διαζύγιο με την Poeta Negra, για τους λόγους που καλλιτέχνης και εταιρία γνωρίζουν καλύτερα, και άρχισε ο Γολγοθάς και πάλι για το προσωπικό όχημα του Κώστα Βοζίκη.
Μετά από πολλές καθυστερήσεις, από αναβολές επί αναβολών, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς κατέφτασε στα χέρια μας το πακέτο από την Inner Ear αυτή την φορά. Το He & She έρχεται σε μια συσκευασία που όλοι θα γλύφετε τα δάχτυλα σας, δεν έχω ξαναδεί ομορφότερη σίγουρα, και το artwork, χάρμα οφθαλμών (το επιμελήθηκε ο Aχιλλέας Γκατσόπουλος).
Στο μουσικό κομμάτι τώρα. Αν δυσκολεύτηκες να κατατάξεις το ντεμπούτο τους σε κάποια μουσική κατηγορία, σίγουρα θα σε δυσκολέψει και το He & She. Δεν θα βρεις καθόλου industrial στοιχεία, δεν θα αισθανθείς ούτε την παρουσία του post rock έντονη, δεν θα παρασυρθείς ιδιαίτερα από κιθαριστικά ξεσπάσματα. Καλά κατάλαβες, το νέο άλμπουμ των 2l8 δεν έχει καμιά σχέση με το πρώτο, αλλά καμία, είναι σαν να ακούς διαφορετικό συγκρότημα, αφήσανε το παλιό τους δέρμα πίσω και βγάλανε άλλο, φρέσκο.
Η αγάπη του Κώστα για τους στίχους είναι γνωστή, θέλει να γράφει, να παρατηρεί, να σχολιάζει, να φλερτάρει, να ξεγυμνώνεται. Για άλλη μια φορά ο λόγος του είναι χειμαρρώδης, εκφραστικός, πλούσιος. Μας εξομολογείται στην ουσία, την ιστορία του με την Josephine. Αυτό είναι το He & She, μια ιστορία αγάπης ή μια ιστορία αποτυχημένης αγάπης.
Και η παρουσίαση αυτής της ιστορίας γίνεται με τόσο θεαματικό τρόπο. Πολύχρωμα και πολυεπίπεδα μουσικά χαλιά συντροφεύουν τον Κώστα στα παραμιλητά του. Το Theremin σε μαγνητίζει από το πρώτο του άκουσμα, ενώ ο καταιγισμός από έγχορδα, βλέπε βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κάνει τις συνθέσεις τόσο έντονες, τους δίνει μια δυναμική που θαρρείς και θα σε ισοπεδώσει. Ενορχηστρώσεις φτιαγμένες με μαεστρία, μαρτυρούν ώρες δουλειάς για την τελειοποίηση τους, avantgarde σφήνες, με μεθυσμένες τρομπέτες και τραχιά φωνητικά, δίνουν το δικό τους στοιχείο στο σύνολο.
Μην ξεγελιέστε όμως από την όμορφη συσκευασία και το γλυκά περάσματα του δίσκου. Ο Κώστας δεν θα μας πάσαρε ποτέ έτσι εύκολα μια κατάθεση ψυχής. Το He & She είναι ένας δύσκολος δίσκος και χρειάζεται υπομονή και πολλά ακούσματα. Μόνο τότε θα μπορέσετε να ξετρυπώσετε τον σωστό κωδικό και να ξεκλειδώσετε το κουτί με τα μυστικά των δύο πρωταγωνιστών μας. Καλή αναζήτηση.


Σχόλια

Ο χρήστης K the Clown είπε…
Kathisterisi kikloforias 2L8:"He & She"

Logw twn gegonotwn twn teleutaiwn imerwn ta cd tou neou album tou 2L8 exoun kathisterisei na ftasoun stin etaireia dianomis,me apotelesma na min iparxoun sta diskopwleia tin Tetarti,10 Dekemvriou ki episimi imeromonia kikloforias.Tha iparxoun-kalws exontwn twn pragmatwn-mesa stin epomeni evdomada.

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών,ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου συναυλία-παρουσίαση του νέου δίσκου του 2L8 : He & She στο Μουσικό Δίαυλο και αναβάλλεται για το νέο έτος.

Golgo8as?
Poios Golgo8as?
Ο χρήστης stereonova είπε…
ti diskara einai ayti...den mporo na syneltho apo tin proti akroasi !
Ο χρήστης Stratos Bacalis είπε…
Καταπληκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα! Αν προλάβαινα να τον ακούσω περισσότερο ίσως τον έβαζα στο τοπ-20, αλλά λόγω Δεκεμβρίου, προκρίνεται άνετα για του χρόνου!
Ο χρήστης fantasmenios είπε…
πολύ καλό αλλά έχει το πρόβλημα της ελληνο-αγγλικής προφοράς..
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ K the Clown εμένα γολγοθάς μου φάνηκε, εσένα όχι;

@ Mixalis E έτσι ακριβώς.

@ Sratos Bacalis εγώ το έχω περίπου ενάμιση χρόνο τώρα, οπότε το χόρτασα για τα καλά.

@ fantasmenios σε λίγα σημεία με ενοχλεί η προφορά, τις περισσότερες φορές είμαι απορροφημένος από την μουσική πανδαισία και τον στιχουργικό οργασμό.
Ο χρήστης H2O είπε…
telika, iparxei sta diskopwleia i oxi ? ante, giati arxizw na zileuw kai thelw na to akousw !!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δισκαρα
εχω φαει κολλημα το ομολογω
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Η2Ο Όχι δεν υπάρχει ακόμη. Ήταν να βγει 10/12 αλλά λόγω των γεγονότων δεν έφτασε στα δισκοπωλεία. Μάλλον από δευτέρα.

@ kapetank spread the word,''join the resistance, fall in love''!
Ο χρήστης kostasK είπε…
Τώρα μόλις συνειδητοποίησα ότι τα τραγούδια που έπαιζαν τόσο καιτό στο blog σου είναι 2L8! Μιλάμε για απίστευτα τραγούδια. Θα το παραγγείλω κι εγώ.
Δυστυχώς δε θα το έχω ακούσει αρκετά για να μπει στη φετινή λίστα.
Όντως, σε κάποιες φάσεις με "χαλάει" η προφορά, όμως μετά από τα πρώτα ακούσματα το ψιλοσυνηθίζεις και δε σε πειράζει και τόσο. Πάντως, αυτή η προφορά ίσως να μην τον αφήσει να βγει έξω από το Ελλάντα. Κρίμα, γιατί θα μπορούσε πολύ άνετα να ακουστεί έξω...
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ kostasK Δεν μπορούσα να τα κρατήσω για τον εαυτό μου. Τα είχα τόσο καιρό και τα είχα λιώσει, έπρεπε να πάρει και κάποιος άλλος την γεύση. Ελπίζω η προφορά να μην σταθεί αιτία για αποκλεισμό από το εξωτερικό. Σίγουρα θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα αλλά είναι το μουσικό και το στιχουργικό κομμάτι που νομίζω ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά.
Ο χρήστης elafini είπε…
Εμένα γιατί δεν με ενοχλεί η προφορά;
(άσε που δεν την κατάλαβα καθόλου)

Είναι τόσο ιδιαίτερος ο δίσκος που σε απορροφά
Ο χρήστης Satan_My_Lord είπε…
εμένα πάντως δεν με ενθουσίασε η ομολογουμένως δύσκολη αυτή δουλειά, νομίζω οτι στερείται ταυτότητας και μουσικότητας...την προφορά και γω δεν την κατάλαβα πάντως

κρίμα πάντως γιατί το προηγούμενο με είχε συγκινήσει

όποις θέλει πάντως μπορεί να το ακούει εδώ
Ο χρήστης Unknown είπε…
@ Satan_My_Lord το ταυτότητας νομίζω είναι καλό, μαγκιά τους να μην μοιάζουν και να μην θυμίζουν τίποτα, αλλά στο θέμα μουσικότητας θα διαφωνήσω, υπάρχει και σε υπερβολικό βαθμό συνάμα. Τώρα για συγκρίσεις με τον πρώτο δίσκο, νομίζω δεν χωράνε, τελείως διαφορετική η νέα δουλειά, περισσότερο ώριμη, καλοστημένη, καλοδουλεμένη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
pou einai o k the clown kai oi ''anarchists federation'' 2-l8 tou tis teleutaies meres?mallon oi e3egerseis den tous sugkinoun.isws autoxrhstthke filosofos kai kleisthke sto kastro tou(agies meres pou einai).xronia polla,antidhmiourgika kai antikallitexnika kwstakh...
Ο χρήστης K the Clown είπε…
axaxaxaxa
poli kalo

Δημοφιλείς αναρτήσεις