''Seven persons on stage to make this sound''

Μέρα που την περίμενα πως και πως η χθεσινή. Γιατί ήξερα ότι η εμφάνιση των A Silver Mt Zion θα είναι κάτι περισσότερο από μια ξερή συναυλία, το ήξερα και έτσι ήταν.

Οι πόρτες άνοιξαν στην ώρα τους, το support ξεκινησε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, τίποτα δεν μπορούσε να μου χαλάσει την διάθεση. Οι Misuse λοιπόν ανεβαίνουν στην σκηνή και γίνονται η ευχάριστη έκπληξη την βραδιάς. Τους έχω ξαναδεί να παίζουν αλλά εχθές ήταν σχεδόν όλα διαφορετικά. Δεμένοι όσο δεν παίρνει, νέες συνθέσεις που εσπάγαν κόκαλα και τον Κώστα στα πλήκτρα να δίνει στην μπάντα αυτό το κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν από άλλες μπάντες του είδους. Δεν παίξανε πολύ, τρία τραγούδια νομίζω, αλλά σίγουρα πολύς κόσμος θα περιμένει πλέον το άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφορεί 6 Μαίου.

Σιγά σιγά η κολεκτίβα άρχισε να ανεβαίνει στην σκηνή και πριν το καταλάβουμε οι πρώτες νότες άρχισαν να μαγεύουν τα αυτιά μας. Όλοι κόλλησαν τα βλέμματά τους στην παρέα από τον Καναδά και απόλαυσαν το μυσταγωγικό γεγονός. Οι Silver Mt Zion είναι σαν ένα μουσικό κουτί, το ανοίγεις και αφήνεσαι στις μελωδίες τους. Εχθές αυτό το κουτί άνοιξε και μας ρούφηξε όλους μέσα του, μας καλωσόρισε στον κόσμο των έντονων συναισθημάτων και του εκστασιασμού και μας έβγαλε εξω μόνο όταν αυτό ήθελε.

Από τις πρώτες νότες του "13 Blues for Thirteen Moons" και τα πρώτα σπασμωδικά φωνητικά του Efrim κλείδωνες την προσοχή σου στην μαεστρία αυτής της μπάντας να ξεδιπλώνει με τόσο ιδιαίτερο τρόπο τις ιστορίες που θέλει να πει.

Οι εκτελέσεις των κομματιών απίστευτες, ίσως ακόμη καλύτερες και από αυτές των άλμπουμ. Ο Efrim στην αρχή λίγο μαζεμένος, μετά το πρώτο τραγούδι όμως άρχισε να κάνει χαβαλέ, να απαντάει σε ερωτήσεις (ερ: τι γίνεται με τους Godspeed;--> απ: ''ποιοι είναι οι Godspeed'') και γενικά έδειχνε να το απολαμβάνει. Συμπαθητικές όλες οι παρουσίες την μπάντας, με τις τρεις κοπέλες να κλέβουν την παράσταση στα χορωδιακά σημεία.

Δεν ξέρω αν έφυγε κανείς παραπονεμένος εχθές από το Κύτταρο (πρώτη φορά που παρακολουθώ στον χώρο συναυλία, συμπαθητικός, ήχος όχι και τόσο καλός, α ναι και εχθές ήταν γεμάτος όσο δεν παίρνει!), εγώ πάντως σίγουρα όχι. Μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δέι μέχρι σήμερα, αυτό τα λέει όλα.


Traklist:

1. "13 Blues for Thirteen Moons"
2. ''Metal Bird'' (new song)
3. "Black Waters Blowed/Engine Broke Blues"
4. "1,000,000 Died to Make This Sound"
5. "BlindBlindBlind"

Encore
6. "Microphones in the Trees"

Encore 2
7. "Hang on to Each Other"

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης lkrory21 είπε…
Οι συνθήκες ήτα λίγο (τι λίγο...) απαράδεκτες (υπερβολικός συνωστισμός, ανύπαρκτος εξαερισμός, ζέστη, καπνίλα, κλπ) αλλά με τους ASMZ να δίνουν αυτό που έδωσαν στην σκηνή τα ξέχναγες όλα.

Κατα τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ναι, συμφωνώ και εγώ στα αρνητικά σημεία, απλά μετα την χθεσινή τους εμφάνιση δεν μπορούσα να σταθώ σ αυτά, ακόμη δεν ξέρω από που με χτύπησε! Τι ήταν αυτό το πράγμα, εύγε και πάλι εύγε στους zion.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο,τι και να λετε, αν δεν τους συνοδευε η ετικετα "side project των GYBE" δεν θα υπηρχαν στο μουσικο στερεωμα, ιδιως μετα τα 2 πρωτα album. 2 συγκροτηματα πρεπει να φυμωσουν τους τραγουδιστες τους ΤΩΡΑ !!! Οι ASMZ και οι Sigur Ros.
Ευτυχως ερχονται την Πεμπτη οι This Will Destroy You και θα στρωσουν τ' αυτακια μας απ την αγριοφωνη του Efrim. Παρ'επιπτοντως τους στιχους τους ακουτε ?? Ολο μαλακιες λενε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μενα δεν μου αρεσουν πια οι ASMZ. Τα 2 πρωτα cd ηταν πολυ καλα, και γενικα οταν το βουλωνει ο σωσιας του τυπου απ' τους ΤρομοΚενιτες η μουσικη τους φυσαει. Τωρα τελευταια ομως η σκατοφωνη τα καλυπτει ολα. Το πιο ωραιο που διαβασα για το τελευταιο αλμπουμ τους. " ο τυπος ειναι τοσο κολλημενος που τραγουδα 7 εκατομμυρια φορες 1 million died..."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ηχογραφησα τη συναυλια τελεια !!! Εχει κανενας αυτη των ΜΟΝΟ γιατι εκει το minidisc μου τα 'φτυσε??
Ο χρήστης evaversus είπε…
Πρώτον .Κλαψ σνιφ.Ήμουν από τους άτυχους που λόγω συγκυριών δεν είδαν ούτε τους GY!BE δύο φορές στη Θεσ/νίκη.Δεύτερον ,αντί να είστε ευγνόμωνες που το μόνο πραγματικά πλέον ποστ συγκρότημα ήρθρ στην Ελλάδα ,και μόνο Αθήνα ...Τρίτον.Κάτι σχόλια του τύπου This Will Destroy You ,με κάνουν να γελάω .Φτάνουν πια τα post αναμασήματα , έλεος !
Ο χρήστης evaversus είπε…
Υ.Γ.Από τα νεύρα μου έκανα λάθος στο "ευγνώμονες" !Με συγχυσατε !
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εγώ το μόνο που ελπίζω είναι οι δύο ανώνυμοι να μην βρέθηκαν ανάμεσα σ αυτούς που παρακολούθησαν την συναυλία. Γιατί υπήρχαν αρκετοί που δώσανε 35 ευρώ και δεν κλείσανε το στοματάκι τους ούτε δευτερόλεπτο. Προφανώς γιατί δεν γούσταραν ASMZ. Τώρα γιατί ήρθαν στο κύτταρο δεν ξέρω. Μουσική είναι, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Όσο εσείς δεν μπορείτε να ακούσετε τον Εfrim άλλο τόσο εγώ δεν μπορώ να φανταστώ την μπάντα χωρίς την παρουσία του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ασφαλως και ηρθα, ασφαλως και δεν εβγαλα κιχ σε ολη τη συναυλια.
Ξανακουγοντας τη συναυλια δεν αλλαξα γνωμη. Ο Efrim δεν κανει...
Ο χρήστης lkrory21 είπε…
Αυτήν την ηχογράφηση της συναυλίας, δεν την ανεβάζετε στο αντίστοιχη σελίδα του archive.org που επιτρέπουν και οι ίδιοι ASMZ το ανεβασμα ζωντανών ηχογραφησεών τους να την (ξανα)απολαύσουμε και εμείς αλλά και όλοι όσοι δεν ήταν εκεί? Thanx!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
evachris
ελπιζω να ειδες τελικα ποσο λαθος εκανες με τους This Will Destroy You.
Ο χρήστης evaversus είπε…
Λοιπόν .
Μου φαίνεται οτι η post rock και οι οπαδοί της άρχισαν να γίνονται κάτι σαν τους emo .Ξανακούγοντας το δίσκο του 2008 των T W D Y επιβεβαιώνω αυτό που υποστηρίζω :Οι TWDY δεν αποτελού άσχημο άκουσμα για τα αυτιά μου , είναι όμως κλασικά κοινότυποι και κοινοτοποι όπως τα περισσότερα συγκροτήματα που έχουν ξεπηδήσει τελευταία σαν μανιτάρια .Φυσικά και αν ήμουν στην Αθήνα θα πήγαινα να τους παρακολουθήσω ,ή αν ερχόταν στη Θεσ/νίκη ,λόγω του ότι μ άρέσει το post rock (εστω και κοινότυπο ) και μπράβο σε σας που συμμετέχετε σε τέτοιου μουσικού είδους συναυλίες .ΟΜΩΣ ,μην τρελαθούμε κι όλας !Αυτή η συνέχιση στα σχόλια με προτρέπει να θέσω σύντομα επίσημο ερώτημα στο μπλογκ σχετικά με την πορεία του Post Rock , και περιμένω τη συμμετοχή όλων όσοι ενδιαφέρονται ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις