Yuria 28/11/06












Από την μέρα που έμαθα για την συνεργασία αυτών των δύο καλλιτεχνών ανυπομονούσα να ακούσω το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι ότι και για τους ίδιους θα ήταν μία πρόκληση να φέρουν κοντά τις μουσικές τους και να τις αλληλοσυμπληρώσουν. Είχε ενδιαφέρον πως θα ακουγόταν η πρόσμιξη των νευρωτικών ξεσπασμάτων του Αποστόλη και των γαλήνιων μελωδιών του Γιώργου. Μετά από περίπου δέκα πρόβες ο καιρός πέρασε και τα Γιούρια καλωσόριζαν το ντούο στο Vinyl Microstore. Κάποια μικροπροβλήματα στη ρύθμιση του ήχου καθυστέρησαν, ευτυχώς λιγάκι μόνο, την έναρξη. Το μούδιασμα φάνηκε να κρατάει μερικά δευτερόλεπτα μόνο και τα παιδιά άρχισαν σιγά σιγά να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους. Το σετ ξεκίνησε με τρία τραγούδια από την προσωπική δουλειά του Γιώργου. Τα τραγούδια ήταν γνωστά, αλλά με την συμβολή του Αποστόλη ακούστηκαν περισσότερο γεμάτα, με περισσότερο όγκο και ένταση. Συνέχεια με τέσσερα κομμάτια από το ντέμο του Αποστόλη, ελαφρώς αλλαγμένα, μια προσέγγιση αρκετά ενδιαφέρουσα. Μετά ακολούθησαν κάποια νέα κομμάτια του Αποστόλη που στις πρόβες ήταν μόνο ιδέες αλλά με τον καιρό και την βοήθεια του Absent Without Leave πήραν σάρκα και οστά και ολοκληρώθηκαν, χωρίς να γνωρίζω αν αυτή θα είναι και η τελική τους μορφή. Φινάλε με διασκευή, Johnny Cash και Hurt, αγαπημένο κομμάτι του Small Hours Society (και πολλών από μας να φανταστώ), ωραία εκτέλεση και ότι ποιο όμορφο για καληνύχτισμα. Μπράβο παιδιά, καλή συνέχεια, όρεξη να έχετε και να γράφετε όμορφες μουσικές. Εγώ/εμείς έχουμε αρκετή όρεξη να τις ακούσουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Zpi είπε…
Αλλα λένε όμως τα φωτοντοκουμέντα σου. Ηταν τόσο χάλια που ο Αποστόλης έκλεινε τα αυτιά του...
Οκ σοβαρά τώρα θα ήθελα πολύ να 'μουν εκεί να τους έβλεπα κι εγώ live. Αιντε μα το καλό να βρουν μια φιλική γωνιά και στη Θεσσαλονίκη να τους καμαρώσουμε από κοντά κι εμείς οι βόρειοι.
Μπράβο και στους δυό τους για τη δουλειά που έχουν κάνει, μπράβο και στους διοργανωτές για το όλο concept των Yuria (και τους φάγαμε).

Ηρωικοί χαιρετιζμοί
Ο χρήστης stereonova είπε…
kai go tha ithela na eimoun ekei..

Δημοφιλείς αναρτήσεις